Signnieuws

Vivalyte ontwikkelde een nieuwe modulaire duurzame ledlamp voor de ontwerpmethodologie van OpenStructures. Het resultaat werd eind juni gepresenteerd op de SITEM-beurs in Parijs.

Vivlayte is trots om een ​​samenwerking met OpenStructures. Dit in Brussel gevestigde open modulaire ontwerpteam verkent de mogelijkheden van een modulaire bouwmethodiek waarbij iedereen voor iedereen ontwerpt op basis van één gedeeld 4×4 raster. De nu ontwikkelde buislamp past perfect in de recyclinggerichte en collaboratieve aanpak van het initiatief en wil een duurzamere manier van ontwerpen ondersteunen.

Collaboratieve aanpak

De Belgisch-Duitse inspirators Thomas Lommée en Christiane Högner willen afstand nemen van de mythe dat het hoogste doel is om iets nieuws te creëren, iets dat ‘nooit eerder is gedaan’. In plaats daarvan willen ze deelnemen aan grotere projecten die logisch zijn. Er is volgens hen behoefte aan oplossingen die voortkomen uit een mensgerichte, duurzame en collaboratieve aanpak. Om deze manier van werken een stevig duwtje in de rug te geven, is de OpenStructures-methodiek opgezet.

OpenStructures-systeem

De methodologie van het OpenStructures-systeem is gebaseerd op hedendaagse modellen, zoals internet als open bron, peer-to-peer samenwerkingsnetwerken, gemeenschappelijke creatieve regels en licenties. Met het OpenStructures-systeem kunnen componenten en/of objecten worden gedownload, bewerkt en gepubliceerd.

Omdat Vivalyte ook een sterke focus heeft op duurzame producten, was snel een basis gelegd voor een diepgaande samenwerking, aldus de in België gevestigde lichtspecialist. ‘Als experts in optimale verlichting hebben we meegedacht over verlichtingscomponenten die het modulaire idee van OpenStructures konden ondersteunen.’

Lust voor het oog

Het resultaat is een lust voor het oog: een buislamp die perfect past in de modules van OpenStructures en zo complementair is met het volledige scala aan ontwerpen. Een design dat enigszins doet denken aan een fluorescentielamp van weleer, maar nu met zuinige leds en een ingebouwde 24V adapter zodat een gewoon stopcontact gebruikt kan worden.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.