Signnieuws

Op social media verschijnen steeds vaker berichten van signbedrijven die op zoek zijn naar personeel. Ook op Sign.NL zien we weer een toename in het aantal vacatures. Verslag van een belronde begin mei naar de stand van zaken.

Bij Eyecatcher.nl in Haarlem verwachten ze dat het werk straks weer losbarst. Een extra textieldrukker erbij is dan ook welkom.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde in april een daling van de werkloosheidscijfers en eerder dat er weer meer banen en vacatures waren. Binnen de signbranche valt op dat er met regelmaat om personeel wordt gevraagd. Is dat vanwege een toename in werk of moeten vrijgekomen plekken na eerdere ontslagen worden ingevuld?

Textline Reclamecentrum heeft voor twee vestigingen vacatures uitstaan voor signmakers en montagemedewerkers.

“Bij ons is de hoeveelheid werk altijd gebleven. Mede omdat we zijn ingesprongen op coronagerelateerde producten, zoals stickers, spatschermen en desinfectiezuilen. Voor het fabriceren, klaarmaken en monteren van diverse signproducten zijn we op zoek naar een allround monteur. Dat blijkt lastig. Het is moeilijk om aan personeel te komen”, stelt Sabine van Eekelen van Aplusreclame in Etten-Leur.

Wegens aanhoudende drukte

Ook Totaal Design in Hoogeveen heeft een vacature voor een reclamemonteur. Wegens aanhoudende drukte, zo valt te lezen. Eigenaar Nick Broekman deelt de ervaring van Van Eekelen. “We hebben geen last gehad van een afname in opdrachten. Dat komt doordat we heel breed zijn. Van gevelreclame, printwerk, ledverlichting en doosletters tot autoreclame. We zijn lekker bezig met z’n allen.”

Geen dag zal hetzelfde zijn voor de reclamemonteur waarnaar Totaal Design in Hoogeveen op zoek is.

Een uitgebreid artikel, waarin verschillende ondernemers aan het woord komen, over de vraag naar arbeidskrachten en hoe die te behouden in Sign+ Magazine nummer 4-2021. Resumé: positieve geluiden uit de signsector over de hoeveelheid werk, maar het blijft lastig om aan goede en liefst geschoolde medewerkers te komen.

Poll

Onze nieuwe poll gaat ook over dit onderwerp:
Beschikbaarheid vakkrachten is de achilleshiel van de signbranche

Breng uw stem uit.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.