Columns & Weblogs

Als kind durf je te dromen over wat je wilt worden. Niet omdat je weet wat het inhoudt, maar omdat het tegemoet komt aan alles wat je in je fantasie wilt beleven.

Je gaat me toch vertellen dat ook jij ervan hebt gedroomd om signmaker te worden? En voilà, zie het resultaat!

Authentiek

In de pubertijd weet je het even niet meer omdat hormonen dan alle kanten opvliegen. Ze gooien alles in de war wat zo bestendig leek te zijn. In de vroege adolescentie wordt het echter steeds belangrijker wie je wilt zijn. Wil je op iemand lijken en wil je die persoon modeleren of ben je liever authentiek? Misschien beide?

Groeien

Veel dingen worden op vroege leeftijd voor je bepaald, omdat momentopnamen worden gehanteerd als toets voor jouw toekomstige competenties en sociale vaardigheden. Onterecht, aangezien we tot méér in staat zijn dan we tot dan toe hebben gedaan. Maar wie gaat je dat vertellen? Wie gaat je helpen om als mens en persoonlijkheid te groeien?

Meestal zijn het niet de mensen die dagelijks naast je staan en gewend zijn aan vaste patronen om je te laten doen wat je altijd hebt gedaan. Zodat je dus krijgt wat je altijd hebt gekregen, niet meer en niet minder. Het is om die reden dat coaches van allerlei disciplines als paddenstoelen uit de grond schieten. Er wordt wel gekscherend gezegd: ‘De ene helft van de wereld coacht de andere helft’.

Motiveren

D. Signtist heeft een mooi leven in onze fantasierijke wereld van vorm en kleur. Maar er is méér! Dertig jaar geleden riep ik: ‘Ik word de volgende Emile Ratelband. Tsjakkaa!’ Niet omdat ik hem wilde zijn – hoewel hij toen mateloos populair was als Mr. Positivo -, maar omdat ik me bezighield met dezelfde theorieën van dezelfde coach. Ik wilde anderen motiveren, inspireren en laten transformeren.

Vandaag de dag mag ik Emile rekenen tot een van mijn beste vrienden en samen brengen we een nieuw programma in Nederland. Een preek voor eigen parochie? In elk geval het resultaat van dromen, durven en doen!

D. Signtist

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.