Columns & Weblogs

Terwijl ik dit schrijf, is het 15 maart 2017, dag van de verkiezingen, dag van het stemmen. Een dag waar door velen, vooral actief in de politiek, al maanden naartoe is geleefd. En dat hebben we als kiezer kunnen merken.

Alles werd uit de kast getrokken om aan de stemgerechtigden duidelijk te maken waarom juist zij moesten kiezen voor die ene partij. In het ene praatprogramma na het andere werd er gepromoot voor eigen parochie en werden beloftes en toezeggingen gedaan, maar ook over-en-weer bestookten lijsttrekkers en partijen elkaar met ieders standpunten. En ook in de eigen regio was de werving voelbaar, tot vriendschapsverzoeken van lijsttrekkers via Facebook aan toe.

Democratie

Naarmate ik ouder word en de levenservaring groeit, ben ik steeds meer gaan beseffen dat we in Nederland met onze democratie leven in een ultieme beschaving. Maar ook het besef dat een democratie alleen kan bestaan door ‘polderen’ en het aanhouden van de gulden middenweg, geeft soms een onbestemd gevoel. Het zorgt er immers voor dat er in de politiek gevoelige zaken vooruit worden geschoven en dat er geen knopen worden doorgehakt.

Ondernemer

Als ervaren ondernemer in het mkb, waar ook vrijwel alle signbedrijven in Nederland deel van uitmaken, blijf je jezelf ontwikkelen. Bijkomstigheid als ondernemer is dat je een steeds duidelijker eigen mening over de politiek vormt. Dan is het pijnlijk te ontdekken dat er in de politiek veel wordt beloofd, maar besluitvorming buitengewoon traag gaat en dat er van die (verkiezings)beloftes weinig terechtkomt.

Ontslagrecht en loondoorbetaling

Versoepeling van het ontslagrecht en de duur van de loondoorbetaling bij ziekte van een werknemer bijvoorbeeld, zijn van die politiek gevoelige onderwerpen waar maar geen verandering in lijkt te komen. Op LinkedIn deelde onlangs iemand een bericht dat het weer ‘vaste contracten zou gaan regenen’ als de duur van loondoorbetaling bij ziekte zou worden verkort. Begrijpelijk!

Maar goed, collega-signmakers, wij met onze directe verantwoordelijkheden, onze onafhankelijkheid en zelfredzaamheid, wij zullen te allen tijde onze beloftes nakomen en deze altijd en direct moeten blijven waarmaken.
En daar kunnen ze in de politiek nog een ‘puntje aan zuigen’, nietwaar?
Of is dat niet politiek correct…

 

Franc Kruitbosch van Franc Kruitbosch Reclame

Sign+ Magazine heeft een ‘klankbordgroep’ waarin mensen uit diverse geledingen van de sign- en zeefdrukbranche zijn vertegenwoordigd. Hen is gevraagd bij toerbeurt een column te schrijven.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *