Signnieuws

Stand- en interieurbouwer Creaplan uit Nazareth neemt de standbouwactiviteiten van Deusjevoo uit Genk over. Deusjevoo zal zich nog meer toeleggen op decorbouw in de tv- en entertainmentsector.

Michael Debaveye van Creaplan (links) en Jo Peters van Deusjevoo.

De sector die anderhalf jaar lang zo goed als stil lag, schiet opnieuw uit de startblokken. En daar komen herstructureringen bij kijken. Creaplan CEO Michael Debaveye: “De beurzensector ondergaat een evolutie die al enige tijd aan de gang was, maar door de coronacrisis versneld werd. Bepaalde bedrijven zijn uit de sector gestapt, andere verleggen de focus of worden deel van een consolidatie.” Dit geldt ook voor Deusjevoo. Creaplan – uitgegroeid tot Europese speler na eerdere overnames – zal de projecten van de Limburgse decorbouwer overnemen en uitvoeren vanuit hun atelier in Nazareth, met het bestaande team dat nog verder wordt versterkt.

Terug naar de roots

Ook in de groeistrategie van Deusjevoo komt deze stap op een goed moment. Het bedrijf van Jo Peters werd 23 jaar geleden opgericht als interieur- en decorbouwbedrijf voor onder meer de entertainmentsector. Al snel groeide de onderneming met kantoor in Genk uit tot marktleider in de tv-decorsector in Vlaanderen. De decors van Deusjevoo schitteren in onder andere Familie, de Cooke & Verhulst Show, Rad van Fortuin en K2 zoekt K3. Ook in Nederland groeit het werk van de decorbouwer. Beursstands kwamen daar in de loop der jaren bij en gingen een belangrijke positie innemen. “Nu willen we onze focus echter opnieuw scherpstellen. We hebben gekeken waar we nog kunnen groeien en in de entertainmentsector zijn we nu eenmaal een gevestigde waarde. Dat is onze absolute passie, daar worden we warm van”, aldus Peters.

Geschikte partner

Volgens Peters werd snel duidelijk dat Creaplan een geschikte partner is. “Voor ons was het belangrijk dat onze dierbare klanten ergens goed terecht zouden komen, want het is niet evident om een geschikte partner te vinden. Het niveau van creativiteit en service moet hoog zijn, en de overnemer moet beschikken over de middelen en ervaring om internationaal mee te kunnen reizen met onze klanten. Met die eisen in het achterhoofd kwam Creaplan al snel naar voren als ideale samenwerkingspartner op lange termijn. Voor een aantal klanten zal Deusjevoo concepten blijven ontwikkelen als conceptbureau, maar we zullen het niet meer bouwen. Dat zal vanaf nu steeds Creaplan zijn, die de uitvoering van A tot Z voor zijn rekening neemt.”

Voor Vincent Lievens, COO van Creaplan, passen de standbouwactiviteiten van Deusjevoo als gegoten binnen de bestaande werkzaamheden. “Onze vakmensen hebben alle expertise in huis om de wensen van Deusjevoo’s klanten te vervullen, van architecten tot standenbouwers. Creatieve concepten bedenken en omzetten naar degelijke realisaties met een sterke merkbeleving is waar we goed in zijn, zowel in traditionele houtbouw als voor modulaire standen.”

Groeitraject

Creaplan nam nog geen jaar geleden de standenbouwactiviteit van het West-Vlaamse Bulik over en kocht onlangs de Nederlandse (hybrid) event-expert For Live over als startschot van een internationaal groepsverhaal. Debaveye: “We bouwen onze structuur en diensten verder uit: kwaliteit en service enerzijds, beleving en design anderzijds blijven echter de ankerpunten in ons aanbod. Dat geeft onze klanten meer mogelijkheden onder hetzelfde vertrouwde dak, ook in een Europese context.”

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.