Signnieuws

We schreven er al eerder over: het belang van de financiële gezondheid van werknemers. Koningin Máxima, erevoorzitter van SchuldenlabNL, woonde woensdagmiddag een actiebijeenkomst bij.

De arbeidsproductiviteit van werknemers met financiële problemen is vaak lager door hoger ziekteverzuim, stress en een slechtere mentale en fysieke gezondheid.

De actiebijeenkomst was in Uden bij Vebego en ging over de voortgang van de activiteiten van de Nationale Coalitie Financiële Gezondheid (NCFG). Dit is een brede coalitie van 42 bedrijven en organisaties die zich sinds eind 2022 inzet voor de financiële gezondheid van hun werknemers.

Concrete instrumenten

Het afgelopen half jaar lag het accent bij de coalitie op het ontwikkelen van concrete instrumenten en het delen van best practices. Deze werden tijdens de bijeenkomst toegelicht. Zo is er nu bijvoorbeeld een instrument waarmee werkgevers de financiële gezondheid van hun werknemers kunnen meten. De komende zes maanden gaan de partners kijken hoe zij met de ontwikkelde instrumenten nóg meer werknemers kunnen bereiken en meer bedrijven kunnen motiveren om zich bij de NCFG aan te sluiten, waaronder het mkb.

Vier op de vijf medewerkers

Werkgevers spelen een belangrijke rol in het vroegtijdig signaleren van financiële problemen en schulden bij hun medewerkers, schreven wij in een uitgebreid artikel in april van dit jaar. De arbeidsproductiviteit van werknemers met financiële problemen is vaak lager door hoger ziekteverzuim, stress en een slechtere mentale en fysieke gezondheid. Onderzoek van Deloitte, in samenwerking met SchuldenlabNL en VNO-NCW, laat zien dat vier op de vijf werkgevers hiermee te maken heeft. Op initiatief van Deloitte, ING en SchuldenlabNL werd op 29 november 2022 de NCFG gelanceerd om werkgevers te stimuleren het thema financiële gezondheid op de agenda te zetten.

Stichting SchuldenlabNL is opgericht in 2018 als een samenwerkingsverband tussen publieke en private partijen. Het heeft als doel om Nederland schuldenzorgvrij te maken.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.