Columns & Weblogs

Nu eens wat anders dan de dagelijkse coronacijfers. Wat is een gevolg van deze pandemie? Dagelijks krijgen we te horen hoeveel besmettingen er zijn en de stand van zaken betreffende het vaccin. Dat gaat spoedig komen, dus ik kijk al uit naar de zomer 2021.

Duurzaamheid is al jaren onderwerp van gesprek. Enkele collega-signmakers hebben zich zelfs al hard gemaakt om vooral ecologisch te produceren. De idealistische creatieveling met een missie die kansloos was vanwege de hogere kostprijs en achtergebleven noodzaak (bezien vanuit de regering en onze klanten) van deze pvc-vrije oplossingen.

Kentering

Ik denk dat we nu aan de vooravond staan van een kentering in denken. De noodzaak dringt bij steeds meer mensen door. Wij hebben van enkele klanten al uitgebreide voorschriften mogen ontvangen met als onderliggende mededeling dat alles binnen enkele jaren milieuvriendelijk moet zijn. Dus geen pvc, maar graag FSC, Greenguard Gold of Oeko-tex gecertificeerd. Zou het dan nu eindelijk zover zijn? Ik hoop het.

Mindset

Fabrikanten zullen nu aan de slag moeten en een betaalbaar productenpakket lanceren. Ik kijk uit naar de nabije toekomst, want er zijn heel wat ‘knopjes’ omgedraaid. Veel mindsets zijn opnieuw geprogrammeerd met een nieuwe groene visie. Laten we zorgen voor de natuur, de wereld en voor elkaar. Versneld door die verschrikkelijke corona. Laten we dat dan ervaren als positief, zodat deze pandemie toch nut heeft gehad.

Blijf gezond en bereid je voor op een knaller in 2021.

Piet Print

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.