Columns & Weblogs

Ik heb er al eerder over gesproken en het blijft een onderwerp waarvan iedereen weet waar we naar toe moeten, maar niemand de stap wil gaan zetten: duurzaam produceren.

Het is een steeds vaker terugkerend onderwerp. Het belang van de pvc-vrije materialen, die in een energieneutrale printfabriek worden verwerkt, wordt een hot item. Banken en overheid hameren op het terugbrengen van uitstoot en het verbruiken van duurzame energie. Mkb‘ers worden geadviseerd, door banken en overheid, dit belangrijk te maken in hun investeringsbudgetten. Maar wanneer willen we gaan veranderen?

Ik heb inmiddels geïnvesteerd in UV-printers (latex trekt in mijn ogen te veel energie), zonnepanelen op het dak en een warmtepomp. Nu nog het wagenpark geheel omgooien naar elektrisch en ik ben al een heel eind. Mijn leveranciers hebben de weg naar duurzame producten gevonden en ik ben al op veel mooie applicaties overgeschakeld.

Lekker soepel

Maar pvc blijft pvc. Lekker soepele folie die je kunt oprekken en waar je alle kanten mee op kunt, dat is heerlijk werken. Daarbij, folie die tien jaar soepel blijft, niet vergeelt en niet veroudert of versnippert, is ook een grote wens. Voor spandoeken die na twee jaar buiten hangen afbreken valt ook wat te zeggen…

We zullen moeten, maar of we nu al willen is de grote vraag.

Piet Print

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.