Piet Print

Waarom besparen de meeste ondernemingen op de kosten van een werkplek? Waarom besparen veel signmakers en zeefdrukkers op de kosten van afwerkingsapparatuur en diverse handige hulpjes? Wat is de reden dat er niet veel gespendeerd wordt aan uitjes voor de werknemers?

Allemaal zaken die moeilijk meetbaar blijken te zijn, maar een grote waarde vertegenwoordigen voor de gemoedstoestand van veel werknemers. Vanzelfsprekend is het zo dat je niet mag roken op de werkplek, ook de hoeveelheid lichtinval en openslaande ramen in onze kantoren en bedrijfsruimtes zijn door de overheid vastgelegd, dat is niet voor niets. Bewezen is dat de gemiddelde werknemer 13 procent meer rendement genereert als hij in een geconditioneerde en geventileerde ruimte werkt met veel lichtinval.

Als de ondernemer dan ook nog eens, naast goede arbeidsvoorwaarden, een paar keer per jaar een extraatje voor zijn werknemers overheeft, gaan ze nog eens 4 procent meer rendement opleveren. Je kunt denken aan een sinterklaasfeest, kerstborrel, bedrijfsuitje, teambuildingsdag, ballonvaren, karten, maar ook een kaartje voor zijn of haar verjaardag of een geboorte is een bijzonder nuttig gebaar.

Tweede punt is de investering van apparatuur die de werkdruk verlaagd en het efficiënter werken bevorderd. Er is ongelofelijk veel te koop en als je het juist toepast, kun je er gigantisch je voordeel mee doen. Productiewerk moet immers geautomatiseerd worden, wil je in de toekomst nog meekomen met de alsmaar groter wordende concurrentie.

Te denken is aan handige en veilige snijlinialen, volautomatische snijapparatuur (x-y snijder), lasapparatuur, appliceermachine, hoekensnijder voor plaatmateriaal en vooral een beter uitgedoste laminator kan wonderen verrichten. Rendement bij de arbeider is 14 procent.

Stimulatie om een gezond leven te leiden, cursus stoppen met roken, fitnessruimte, gezamenlijk eten. Vooral de opleidingen voor de werknemers, het vrijdagmiddagbiertje en de kinderopvang ook niet vergeten! Deze laatste punten zorgen voor 2 procent rendement.

Succes ermee!

Piet Print

PS: Bij uitvoering van bovenstaande stellingen kunt u bij vier werknemers in ieder geval één werknemer ontslaan en verdient u uw investering al terug.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.